RSS Feed for This PostArtikel terkini

Go Genting!

Sempena cuti 1 Mei ni, aku menghabiskan masa dan duit ke kota keriangan Genting. Seperti hujung minggu dan hari cuti pelepasan am yg lain, arini jugak sudah pastinya lebih ramai orang yg akan datang ke Genting atas alasan masing-masing.

Aku ke Genting Highland dengan pakej RM39 meliputi kos² seperti tiket pergi-balik dengan bas dari KL Sentral, tiket Skyway pergi-balik dan pas (bukan parti politik) masuk outdoor theme park. Rasanya berbaloi kot sebab kalau beli tiket masuk outdoor theme park tanpa pakej, akan dicaj RM37… kalau tak silap la.

Walau pun hanya dapat main beberapa game (sebab beratur dan dapat main memakan masa hampir 1 jam setiap permainan), aku tak kisah sangat pun. Datang sini just nak relax dari tekanan kerja, lebih² pulak skang ni hampir hari² aku OT.

P/S: Siapa² yg nak pergi tu, baik korang stay kat hotel² Genting sebab boleh main sampai malam. Selain tu, habiskan lebih sikit duit korang dengan beli pas express, sebab korang tak perlu beratur panjang untuk menikmati keseronokan di atas puncak. Fun at the peak!!!

Trackback URL

RSS feed | Trackback URI

87 Comments »

Gravatar emptyspace said:
2007-05-02 13:46:29

aku dah pergi banyak kali sampai tak tau nak wat ape lagi kat genting tu.. kekeke.. menikmati keindahan malam je la.. kabus tebal tu… sejukkkk

Gravatar ana said:
2008-07-05 02:01:12

aku nak g mahal x hotel kat sane

 
Gravatar ain said:
2008-08-27 10:14:25

sesape tau pakej ke genting untuk 2 hari 1 malam termasuk penginapan,permainan n pengangkutan..

Gravatar rose said:
2010-11-03 22:36:31

hotel :RM160 for 1nite
transport : plg-balik from KL-SKYWAY : RM 18.60
Theme park: outdoor RM38
Indoor :RM26
Both :rm51

(Comments wont nest below this level)
Gravatar nizam said:
2011-05-03 11:13:08

salam bro..leh bgtau camner care nak booking..ako nak gi genting nih..call ako 012-3517063 msg pon ok..

 
Gravatar fiza said:
2011-09-25 12:13:32

saya overnite je kot kt sna.. kt sana kfc dgn mcd 24jam. dari spend rm160 utk hotel baik g beli kentang kt mcd and duduk kt ctu smpi pagi.. nak mndi pergi jela tandas. haha

 
 
 
Gravatar along said:
2008-11-16 01:48:53

aku xpnh pegi genting pun lg.tgh dok cr pakej y murah tp blh dpt pengankutan,penginapan n game.ada x?

 
 
Gravatar kcc ch0mey said:
2007-05-02 16:18:01

bestnyer…tp i xde mse nk g r..
tringn nk g tp de je yg mhlg…
kal0 x i yg bz, kwn2 plak yg bz…
b0ring tul…
well 1 mei i g lepak Ulu Yam…
best r c0z g k0nv0i 4 kete…
bg mereka yg nk cr ketenangan…:
welc0me t0 ulu yam…
nice place t0 get rest

 
Gravatar ikoko said:
2007-05-02 21:41:10

..alohai beshnyee..

aku tak pernah pi genting selain masa aku darjah 3 dulu.. tu pun tak dapat nak main-main kat luar tu sebab cuaca sangat teruk waktu tu.. :(

 
Gravatar mohdismail said:
2007-05-04 21:34:16

kalau yang pas ekspress tu bape ringgit pula?

he he

lama sudah tak ke genting…

semenjak sebelum bersunat…

opss!

 
Gravatar Wizurai said:
2007-05-05 21:39:37

kalo beli utk pakej RM39 dari KL memang takde Express Pass…
harga tiket diorang boleh tgk kat sini

 
Gravatar nana said:
2007-07-22 18:53:58

bley x nk tau harga tiket y fix pnye (pakej bas, cabel car g blik n outdoor pnye game) yg latest pnye..
erm..klau dr pudu naik bas ape n bape tambang
klau dr kl central plak bape??

Gravatar cik ina said:
2008-01-24 10:23:39

kalau korang beli dgn sy bayar $150.korang pilih)plus+++free tiket bas+skyway+outdoor dapat bilik kat awana atau first world (boleh theme park+snow world+flying coaster+baucer makan 30% kat mana-mana hotel
sebab sy x dapat pergi, anak sekolah.

kalau diret pergi beli kat genting,harganya:
bilik satu malam :
first world $183.00
awana golf $187.00
bus:$6.60 pergi balik
skyway:$10.00 pergi balik

theme park outdoor:$38 booking ini tamat 5feb08 sahaja.esok nak pergi ari ni kena booking
berminat call 017-2820297

Gravatar syafiera said:
2008-04-30 11:31:13

CIK INA ADA PAKEJ MURAH G X

(Comments wont nest below this level)
Gravatar ana said:
2008-07-05 02:03:46

sy nak g..call 0123384758 zana

 
 
 
 
Gravatar cik ina said:
2008-01-24 15:08:42

BOOKING UNTUK HARI BIASA SAHAJA.HARI SABTU DAN AHAD (PEAK BAGI GENTING) TAMBAH $80.TERIMA KASIH

Gravatar alynz said:
2008-02-26 10:41:02

cik ina,
still ada lagi tak tiket tue?

 
 
Gravatar yorie said:
2008-03-11 08:55:17

Cik Ina,

sy plan nk gi genting awl bln 4 nie..blh kmu bgtau sy x harga2 pakej yg latest..and detail..thank u.

 
Gravatar Wizurai said:
2008-03-11 16:14:40

lor, call la dia sendiri tanya detail… takut cik ina tak masuk sini dah…

 
Gravatar s H a W a L said:
2008-03-13 14:06:06

geng.aku nk p genting tp xtaw nk ambk pakej ape..plz help

 
Gravatar Atok said:
2008-03-19 03:09:14

nak tanya kalu nak pi 3 ari mcm mane..bajet murah2 jea coz nak wat parti burfday..

 
Gravatar Atok said:
2008-03-19 03:13:12

1ST DAY WAT PARTI…2ND DAY MAIN OUTDOOR.2ND NIGHT REHAT2..ARI 3 DAH BOLEH BALIK.YG ADER 2 BILIK/KALU BOLEH ADER RUANG TAMU/DAPUR..KALU ADER PAKAGE TOLONG MSG-0176747874

 
Gravatar syafiera said:
2008-04-30 11:27:22

NAK PG GENTING BULAN 5 NIH. TP HOTEL DAH PENUH KAT ATAS BUKIT TU…SDAY TOL…HUHUHU….MCM MANE NIH..HELP LAH FIERA..HARGA TIKET EXPRES BAPE??? APA2 KOL FIERA K..0179048693…BYE

 
Gravatar syafiera said:
2008-04-30 11:29:26

1MLM CUKUP KA NAK STAIL KT SANA??? NAK MEN SAMPAI PUAS NIH KAR TEAM PARK……………

 
Gravatar piean87 said:
2008-05-04 12:02:27

ermn kalo pakej hotel plak bape yek?
safe x kalo nak main kat hotel kat situ,
aku takut ade hidden cam r,
nnt masuk tv plak aku,
brape pakej hotel yek?
n korang suggest kat aku hotel pe yang ptt aku amik
tq..

 
Gravatar linda said:
2008-06-05 14:28:15

hye..sy nkg gnting ngn kwn2 nnt..nkg 3hr 2 mlm..brape ekss tket bas r ptra ke genting..klu ad pckage pn ok gak..ad ssiapa blh bn2???

 
Gravatar joe said:
2008-06-05 17:04:26

ada contact no unt pakej dr KL sentral x?

 
Gravatar joe said:
2008-06-05 17:07:00

agak2 brapa ek? 3h 2mlm….
hotel ngan transport n benda yg sepatut nya

 
Gravatar boyan said:
2008-07-03 14:17:12

agak2 brape ea?3hari 2 mlm..
siap hotel dgn trnspot dn bnda2 len..

 
Gravatar straits said:
2008-07-03 18:24:47

hello kawan2. aku nak tanya ni
ada tak pakej yg best2 nak pegi ke genting

untuk 1 hari je
main sampai puas .
agak2 bajet dia bape?

plz.. perlukan bantuan dari korang semua
tq..

xpun email kat straits@live.com

atau bagi laman web dia pun ok gak.
bleh aku tgk.

Gravatar straits said:
2008-07-03 18:26:22

kalo boleh untuk 2 org punya.

 
 
Gravatar laina said:
2008-09-21 21:10:15

hmm..
sye nk g genting bln 11 nie..
bley x g taw bpe kos nk g sne..
termasuk pengangkutan+theme park….
thnkz..:)

 
Gravatar iza said:
2008-10-08 11:04:12

saya nak g genting dlm bulan ni..boleh tak bg tau baper kos untuk bilik,tambang pegi balik…plssss

 
Gravatar siti said:
2008-10-21 15:52:59

saya nak tahu bagaimana nak wat booking melalui online dan cara bagaimana,serta cara pembayaran nya.harga untk ari yang kita mahu?time kasih

 
Gravatar diela said:
2008-11-07 12:21:53

hye..sy nak pergi genting dalam bulan 11 ni,sy nak tahu penginapan untuk 1 malam sahaja untuk 2 org..email or SMS sy.. diela 012-2197803

 
Gravatar azreen said:
2009-01-07 16:57:07

sesiapa yg tau pekej ke genting utk 3 hr 2 mlm termasuk penginapan + bas utk 2 org..email sy

tq.

 
Gravatar iera said:
2009-01-22 10:15:34

haiii..
i nak tnye..bpe hrge out door game tiket skrg..
yang the latest punyer..

 
Gravatar Firdaus said:
2009-02-01 20:57:15

sya merancang nak ke gentiang awal bulan 3 dan masuk ke genting team park.blh tak tlg dari mn sya blh dpt kan pakej2 utk masuk genting team park dan lau blh sya ingn dapatkan agensi dari KL

 
Gravatar mas said:
2009-04-14 13:29:08

saya nak ke genting sehari semalam,agak berapa kos yang diperlukan

 
Gravatar fadli said:
2009-09-09 20:11:25

tlg saya cari pakej murah untk 4 org..nk g pas raya ni..dari kl.contact no ni..0179442448..plizzz

 
Gravatar zizie said:
2009-10-23 05:12:42

saya nak pegi bulan 11 pakej untuk 2 hari 1 malam
ada sesape leh sy contact x

 
Gravatar yana said:
2009-10-25 20:51:57

sy plan nk g genting dalam 10 org.. nk apartment yg dekat ngan theme park n kalau boleh pkej lah skli senang.. *penting dkt ngan theme park..
boleh??? urgent.. nk tahu kos ngan detail…

 
Gravatar RINA said:
2009-11-23 16:34:26

saya nak g genting 9hb 12 ni… 3 org.. 2 dewasa 1 kanak2.. nak aptment / hotel yg dkt2 dgn theme park.. nak yg pakej sekali dgn theme park sume tu..
dan transport sekali.. lengkap sgalanya.. anybody knows.. contact me : 013-7667889

 
Gravatar din said:
2009-12-23 15:57:51

sy nk th brape bajet
skali dgn bas+kabel car(pegi balik)+theme park
nk th gk aprtment 3 bilik utk 1 mlm brape…

pliz email odeng_1988@yahoo.com

 
Gravatar yang teringin said:
2010-04-20 21:44:54

aku teringin sangat nak gi genting maklumla student g nak g aendiri…mybe sabtu nak gerak sane ngan kawan tapi tak thu nak gune pakej ynag murah cane…

 
Gravatar apiz said:
2010-04-26 12:35:32

sy nak pergi genting dari kl yg ada pakej .
sape2 boleh email untuk pakej tu .
thanks .
apiz_ramli@yahoo.com

 
Gravatar gamak said:
2010-05-17 08:58:27

aku nk g tp nk free (percuma) de x? hehe

 
Gravatar hashim said:
2010-05-24 12:42:56

aku ingat nak naik genting blan 6 nie..ingat nak smbt besday aku kat cna..sapa2 leh tlg aku dapat kan berapa coz g genting untk 2d1n..sebab aku x penah g cna..tlg ek

 
Gravatar kema said:
2010-06-01 11:48:51

kalo nk g genting on the spot selalunye ade x tiket?

 
Gravatar adek said:
2010-06-11 22:01:44

aq tak tahu pergi alik bpe kos nye…aq nak tau lah lau aq nk p 3ary 2mlm bpe ye smuanye??lau blik 2 murh2 pn xpe r so aq nk p nie dak2 tpt stdy aq so lau dak stdy tntu nk murh kan mcm ne ye???aq naik dr kl lah kan so bpe ye

 
Gravatar fina said:
2010-06-24 21:45:32

ada voucher ke genting disini :D

 
Gravatar ina said:
2010-07-22 21:47:56

erm sape leh carikan pakej p genting ari sbtu nie?….nk menginp sehari sampai ahd….pakej bas+theme park+cbel car+hotel….

 
Gravatar eiqa said:
2010-08-26 21:12:38

salam ade pakej murah tak? ingat nak pegi genting lps raye… tolong emel saya pakej termurah and boleh tempah last minit… last minit means 3 days before the day la…blh x? tq

 
Gravatar r said:
2010-10-01 17:47:04

saya sedang mencari pakej ke gentingutk student oktober ni. utk pelajar rehat minda.kami orang bentong jek.
tlg email, yok!

 
Gravatar nik said:
2010-10-11 01:56:30

sy nk pakej
pakej bas+theme park+cbel car+hotel pergi balek
hotel first world
sy pergi dlm 8org
n nk 4bilik
plz email ade pakaej murah x
thx =D

 
Gravatar nik said:
2010-10-11 01:56:30

sy nk pakej
pakej bas+theme park+cbel car+hotel pergi balek
hotel first world
sy pergi dlm 8org
n nk 4bilik
plz email ade pakaej murah x
thx =D

 
Gravatar acaca.. said:
2010-10-12 22:54:58

salam,,sy nk tau pakej ke genting utk 2 ari 3 mlm siap trnsport g blik,,pls,,,,

 
Gravatar fiza said:
2010-10-16 21:46:56

salam…

saya nak g genting tok 2D1N waktu ari keje..
boleh tak sape2 bg th pakej yg murah2
pakej bas+cable car+ theme park+ hotel..
tolong yea… TQ

 
Gravatar nana said:
2010-11-18 12:02:04

sy nk g genting tahun ni pnya price pergi balik baper bajet??

bus pergi balik berape dari shah alam?
skyway pergi balik?
theme park hari biasa tau sbtu n ahd?

korang tolong reply yek…

email kt nana141187@yahoo.com

Thanks….

 
Gravatar nana said:
2010-11-18 12:29:29

sy nk g gak, sape2 leh tlg checkkan price 2010 ni x?

sky way pergi balik?
outdoor?

 
Gravatar tya said:
2010-12-08 04:58:54

sy nk pergi genting 24,25,26 ni 3hari 2mlm..
ade pakej best2 x?
klu ade boleh inform kt saya?

Dinda_darlingg@yahoo.com

 
Gravatar cattrieja said:
2011-01-05 17:09:57

hyep all,
i nak pergi genting hujung bulan nie
boley sapew2 tolong emailkan dkt i da latest pakej utk ke sana,include penginapan 2h 1 mlm,n outdoor;)
thnx lots
pinkyeja@yahoo.com.my

 
Gravatar niea said:
2011-01-12 12:50:25

salam..
Sy bcadang nk bcuti dgn kwn2 dr indonesia d genting pd
16 @ 17feb.. Kami 7org tmasuk sy sndri..
Agk2 ad pakej murah x? Kitorg msih student..
Lgpon nk prgi balik hari je..just njoy sblum kwn dr indonesia balik negeri dowg..

 
Gravatar niea said:
2011-01-12 12:51:53

kami dr kl sental ..

 
Gravatar Sha said:
2011-04-25 11:29:54

salam..i nk tanye pakej g genting untuk 2 mlm 1 ari bpew erk..?dgn sape sy perlu berhubung?

 
Gravatar adi said:
2011-05-09 11:57:48

sy nk tau pakej tok 2 ari 1 malam,3 owg bape ea???

 
Gravatar adi said:
2011-05-09 12:02:49

sy nk tau pakej 2 ari 1 malam,2 owg bpe ek???

 
Gravatar bieha said:
2011-06-28 16:05:41

masih ader ke pakej ni?n if pakej pegi blk tu kn juz one day je ea?klo kite nk spend time kat sne cmne yerk?

 
Gravatar kira said:
2011-07-13 09:16:25

check in kat genting selamat x? nak honeymoon ngan awek la….he.he…

 
Gravatar ayie said:
2011-08-02 16:36:43

nak tanye laa..

add ayie_1715@y.c sis..

 
Gravatar khairi said:
2011-08-09 19:56:59

saya nak tanya, ada tak pakej murah untuk bulan ni?stay di genting

hardcore_4e1@yahoo.com

 
Gravatar yan said:
2011-08-15 17:37:31

ada pakej murah tak utk after raya nih??.. awal bulan 9..
pakej include bas + theme park + cable car..
student price ade x?

 
Gravatar mimi said:
2011-08-15 18:09:20

ade x pakej genting highland lg? email me lynNe_9o@yahoo.com

 
Gravatar Darling said:
2011-08-24 10:56:25

ade lg x pakej tuk ke genting 1 hari dari kl sentre??

 
Gravatar Darling said:
2011-08-24 10:57:24

law ade email sye.. lin.linie@yahoo.com

 
Gravatar azura said:
2011-09-14 13:06:43

salam ..ade lg xpakej u hari jumaat ni 16.9.2011. u satu hari..dr kl central…berape ekk?

 
Gravatar rahim said:
2011-09-16 07:29:44

salam,nak tanya berapa harga tok bilik deluxe first world,ticket bus pegy balik dr kl sentral ke genting,dan harga ticket all park…sy rancang tggl sana 2 hari 1 mlm pada 26 & 27 october 2011 nie…harap sgt2 dpt bantu…

 
Gravatar izam said:
2011-09-23 14:16:01

sy nk booking tiket dr klsentral ke genting.sy dr sabah boleh sesiapa bantu sy..please.

 
Gravatar izam said:
 
Gravatar Lisa said:
2011-10-17 14:52:22

Saya nak tya, ada x pakej utk permainan saja.transpot & penginapan tak nak..dewasa n kanak2..indoor n outdoor..berapa?

mcm mana nak booking..blh emel sy sa_98my@yahoo.com

 
Gravatar Aseja said:
2011-11-08 16:59:41

hi..i nk tnya ada x package ke genting fully.. sy nk harga termurah dr pasaran. (transport pergi & balik, cable car, hotel & b.fast, theme park indoor & outdoor[snow world,splash water,flying coaster])..if ada,tlg buat kan quotation utk 35-40 org. i nk wat utk staff.. bagi 3hari 2mlm. blh email ke asejaaxaaffin@gmail.com

 
Gravatar nina said:
2012-01-10 12:07:31

nak tanya pakej lengkap…tiket bus,hotel tok 2orang,n indoor n outdoor..agak2 paling murah bape..2hari 1malam

 
Gravatar diyana said:
2012-02-21 10:51:22

please emel me the package u take ,,

 
Gravatar Nadia said:
2012-06-08 10:18:42

Lau dr JB, g la kat 707 Travel… Murah laa bg sy.. last year pegi 3D2N 2 org. 190/pax.. siap hotel first wolrd n bas pegi balek.. n turun pon kat dpan hotel.. bgus pilih weekday murah ckit.

 
Gravatar wani said:
2012-06-15 15:33:06

cam ne nk dapatkan harga tu?? kt mne??

 
Gravatar lina said:
2012-07-31 11:41:14

nk tnye la pakej lengkap,tiket bus,hotel untuk 2 org indoor n outdoor?agk2 paling murah bape?

 
Gravatar nur said:
2012-09-07 14:06:37

sy nk tnye pakej lengkap dan yg murah utk
pg genting, brp ye?

 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> in your comment.